Τι είναι μια Μηχανή Κράτησης;

Η Μηχανή Κράτησης, που στο WuBook ονομάζεται "Σύστημα Κρατήσεων", είναι το εργαλείο για να πουλάτε απευθείας από την ιστοσελίδα σας: μια online "μηχανή" κρατήσεων, ένα λογισμικό που επιτρέπει στους χρήστες του διαδικτύου να κάνουν από μόνοι τους κράτηση απευθείας από την ιστοσελίδα σας.

Μέσω ενός widget, ο πελάτης μπορεί να αναζητήσει διαθέσιμα καταλύματα επιλέγοντας ημερομηνίες, πληρότητα και αριθμό δωματίων με πολύ απλό και διαισθητικό τρόπο.Σύμφωνα με τις επιλεγμένες παραμέτρους, η Μηχανή Κράτησης εμφανίζει όλες τις διαθέσιμες λύσεις.

Προφανώς το Wubook μπορεί επίσης να φροντίσει για την άμεση πώλησή σας, παρέχοντάς σας μια υπερσύγχρονη Μηχανή Κρατήσεων!Εάν επιτρέπετε online self-service κρατήσεις, θα πρέπει να έχετε ένα μοναδικό ψηφιακό ημερολόγιο, δηλαδή μια κεντρική βάση δεδομένων για τη διαθεσιμότητά σας και να χρησιμοποιείτε ένα λογισμικό που ενημερώνει αυτόματα όλα τα online κανάλια πωλήσεών σας (ιστοσελίδα και τυχόν OTAs που συνδέονται μέσω του Channel Manager) κάθε φορά που συμβαίνει ένα γεγονός κράτησης (για παράδειγμα, μια ακύρωση ή μια κράτηση που εισάγετε με μη αυτόματο τρόπο).

Η Μηχανή Κράτησης του WuBook ενσωματωμένη στο σύστημα διαχείρισης του Zak επιτρέπει τον αυτόματο συγχρονισμό του online αποθέματος: εάν πουλάτε όχι μόνο στην ιστοσελίδα σας αλλά και σε κάποιο OTA (Booking.com, Expedia), η τεχνολογία μας απλοποιεί τη διαχείριση των τιμών και της διαθεσιμότητας, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο overbooking και τον χρόνο εργασίας.


☞ Έγγραφα: Τι είναι ένα OTA;

☞ Έγγραφα: Τι είναι ένα Channel Manager;


Οι πιο εξελιγμένες Μηχανές Κράτησης σάς δίνουν επίσης τη δυνατότητα να κάνετε κράτηση έξτρα υπηρεσιών και σας επιτρέπουν να διαχειρίζεστε πολλαπλές τιμές, να δημιουργείτε τις δικές σας ειδικές προσφορές και διαφημιστικά πακέτα.

Το Σύστημα Κρατήσεων του Wubook σας επιτρέπει επίσης να επικοινωνείτε απευθείας με τον διαχειριστή μέσω τηλεφώνου ή email, καθώς και μέσω διαφόρων καναλιών ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger. Viber, WeChat.

Το να έχεις Μηχανή Κράτησης είναι θεμελιώδες αν θέλεις να είσαι ενδιάμεσος, δηλαδή να προσφέρεις στους καλεσμένους σου τη δυνατότητα να κλείσουν τα καταλύματά σου χωρίς να περάσουν από την (ακριβή) διαμεσολάβηση των Online Πρακτορείων, των περίφημων OTAs.

Πολλοί χρήστες, μόλις βρουν το κατάλυμα που τους ενδιαφέρει σε ένα OTA, στη συνέχεια αναζητούν την ιστοσελίδα του καταλύματος για να λάβουν περισσότερες εικόνες και πληροφορίες και ίσως καλύτερη τιμή.

Η παρουσία σε portal OTA γενικά σας επιτρέπει να έχετε μεγαλύτερη προβολή, όχι μόνο στο ενδιαφερόμενο ΟΤΑ αλλά έμμεσα και στην ιστοσελίδα του καταλύματος, βελτιώνοντας έτσι την απόδοση της δικής σας Μηχανής Κράτησης και προωθώντας την αποδιαμεσολάβηση.

Προσφέροντας απλώς στην ιστοσελίδα σας μια πιο ανταγωνιστική τιμή σε σύγκριση με τα OTAs, αλλά και χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία μιας προηγμένης Mηχανής Kράτησης, όπως το Σύστημα Κρατήσεων του Wubook (Ειδικές Προσφορές, Πακέτα Προώθησης, Έξτρα Υπηρεσίες και Εμπειρίες, κωδικοί έκπτωσης κ.λπ.) η ιστοσελίδα σας θα είναι πάντα πιο ανταγωνιστική σε σύγκριση με τα OTAs, ενθαρρύνοντας τον πελάτη να κάνει κράτηση απευθείας και όχι μέσω καναλιών OTA.


Πλεονεκτήματα για τον πελάτη που κάνει κράτηση από την ιστοσελίδα του καταλύματος μέσω μιας Μηχανής Κράτησης:


  • απευθείας επαφή με το κατάλυμα
  • καλύτερες οικονομικές συνθήκες
  • μεγαλύτερη εμπορική ευελιξία: ειδικές προσφορές και ειδικά πακέτα
  • έξτρα υπηρεσίες με δυνατότητα κράτησης εκ των προτέρων, self service


Πλεονεκτήματα για το κατάλυμα που χρησιμοποιεί μια Μηχανή Κράτησης:


  • διαθέτουν κανάλι για άμεσες κρατήσεις
  • μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα με τα ΟΤΑs
  • χαμηλό και σταθερό κόστος χαμηλότερο από τις προμήθειες των ΟΤΑs
  • συγχρονισμός με το Channel Manager και το PMS
Tags