Πώς να ρυθμίσετε το μοντέλο κρατήσεων - WooDoo

Με τον όρο μοντέλο κρατήσεων εννοούμε πώς ένας πελάτης που κάνει κράτηση με το WooDoo μπορεί να εγγυηθεί και να επιβεβαιώσει την κράτησή του.

Έχει ρυθμιστεί από το ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ > Βασικά - Μοντέλο κρατήσεων

↳ Χρήσιμος Σύνδεσμος: Auth Factory > WooDoo > Σύστημα Κρατήσεων > Βασικά > Μοντέλο Κρατήσεων

☞ Έγγραφα: Σύστημα ΚρατήσεωνΜπορείτε να επιλέξετε ένα από τα παρακάτω μοντέλα:


  • Πληρωμή Αργότερα: με αυτό το μοντέλο δεν απαιτείται εγγύηση πιστωτικής κάρτας. Με αυτόν τον τρόπο η κράτηση δεν είναι εγγυημένη και δεν επιβεβαιώνεται, αλλά βρίσκεται σε κατάσταση «αναμονής για έγκριση». Από την καρτέλα λεπτομερειών κράτησης μπορείτε να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε την κράτηση. Ο πελάτης που έκανε κράτηση γνωρίζει ότι η κράτησή του δεν έχει επιβεβαιωθεί και ότι το κατάλυμα είναι ελεύθερο να την αποδεχτεί ή να την απορρίψει. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε τραπεζικό έμβασμα ή κατάθεση ως εγγύηση.

☞ Έγγραφα: Εκκρεμείς κρατήσεις στο WuBook

  • Πιστωτική Κάρτα: Ο επισκέπτης καλείται να αφήσει τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας για να εγγυηθεί την κράτηση. Η κράτηση επιβεβαιώνεται αυτόματα. Τόσο ο επισκέπτης όσο και το κατάλυμα θα λάβουν ειδοποίηση για την κράτηση μέσω email.
  • Πληρωμή Αργότερα ή Πιστωτική Κάρτα: αυτό το μοντέλο κράτησης επιτρέπει στον επισκέπτη να επιλέξει μεταξύ του μοντέλου "Πιστωτική Κάρτα" και του μοντέλου "Πληρωμή Αργότερα". Στο τελευταίο βήμα της διαδικασίας κράτησης, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν εάν θα εισάγουν τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας για να δημιουργήσουν αμέσως μια επιβεβαιωμένη κράτηση ή να μην αφήσουν τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας και να περιμένουν την επικοινωνία του ξενοδόχου.
  • Πύλη Πληρωμής: απαιτείται άμεση πληρωμή κατά την επιβεβαίωση της κράτησης. Αυτό το μοντέλο απαιτεί μια πύλη πληρωμής, όπως το Paypal, για ρύθμιση στο WooDoo. Εάν η πληρωμή μέσω της πύλης δεν είναι επιτυχής, η κράτηση θα εξακολουθεί να εισέρχεται αλλά στην κατάσταση "αναμονή για έγκριση".

☞ Έγγραφα: Πύλη Πληρωμής

  • Πύλη Πληρωμής ή Πιστωτική Κάρτα: αυτό το μοντέλο κράτησης επιτρέπει στον επισκέπτη να επιλέξει μεταξύ των μοντέλων "Πιστωτική Κάρτα" και "Άμεση Πληρωμή". Στο τελευταίο βήμα της διαδικασίας κράτησης, ο επισκέπτης θα μπορεί να επιλέξει εάν θα εισάγει μόνο τα δεδομένα της πιστωτικής του κάρτας ή θα κάνει αμέσως την πληρωμή που ζητήθηκε. Και στις δύο περιπτώσεις, η κράτηση θα δημιουργηθεί ως "επιβεβαιωμένη". Προφανώς, αυτή η μέθοδος απαιτεί επίσης τη ρύθμιση μιας πύλης πληρωμής στο WooDoo και, εάν η πληρωμή μέσω της πύλης δεν είναι επιτυχής, η κράτηση εξακολουθεί να εισέρχεται στην κατάσταση "αναμονή για έγκριση".
Για να ενεργοποιήσετε τα μοντέλα "Πιστωτική κάρτα", "Πληρωμή αργότερα ή Πιστωτική Κάρτα" και "Πύλη Πληρωμής ή Πιστωτική Κάρτα", πρέπει πρώτα να ρυθμιστεί ένας κωδικός πρόσβασης για την προβολή των δεδομένων της πιστωτικής κάρτας.
Το μοντέλο κρατήσεων αφορά μόνο τη μηχανή άμεσης κράτησης του WooDoo: δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση το OTA που είναι συνδεδεμένο με το channel manager.

☞ Έγγραφα: Πως να εμφανίσετε αριθμούς πιστωτικών καρτών

☞ Έγγραφα: Τι είναι το Channel Manager; 

Ακόμα κι αν μια κράτηση εισέλθει σε κατάσταση "αναμονή για έγκριση", αυτό εξακολουθεί να δεσμεύει τη διαθεσιμότητα. Έτσι, εάν αποφασίσετε να το αποδεχτείτε, θα είστε σίγουροι ότι τα δωμάτια που ζητούνται από τον επισκέπτη εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα.
Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το μοντέλο «Πληρωμή Αργότερα ή Πιστωτική Κάρτα», καθώς επιτρέπει την είσοδο κρατήσεων τόσο από όσους θέλουν άμεση επιβεβαίωση, όσο και από όσους δεν έχουν πιστωτική κάρτα ή δεν χρησιμοποιούν κάποια στο διαδίκτυο.