Zak - Mini Site: Ρύθμιση SEO για κάθε σελίδα

Τι είναι οι πληροφορίες SEO;


Οι πληροφορίες SEO μπορούν να οριστούν για κάθε σελίδα του mini-site σας και είναι απαραίτητες για τη βελτιστοποίηση της κατάταξης της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης. Με άλλα λόγια, βοηθά τους χρήστες να σας βρίσκουν καλύτερα στο διαδίκτυο.

Επομένως, μια καλή διαχείριση των πληροφοριών SEO θα οδηγήσει σε:

- τοποθέτηση πρώτης ή δεύτερης σελίδας στη μηχανή αναζήτησης

- περισσότερα κλικ στην ιστοσελίδα σας

- αυξημένη μετατροπή και άμεσες κρατήσεις

Αναλυτικά, το SEO αποτελείται από τρία στοιχεία, τα οποία θα δούμε ένα προς ένα:

 • Τίτλο
 • Περιγραφή
 • Keywords (Λέξεις-Κλειδιά)


1. Τίτλος

Ο τίτλος είναι το όνομα της σελίδας που εμφανίζεται στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Για παράδειγμα:
Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να ορίσετε τον τίτλο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο:

 • Κάθε σελίδα πρέπει να έχει τον δικό της Τίτλο, ώστε ο χρήστης να μπορεί να βρει ακριβώς αυτό που ψάχνει.
 • Ο τίτλος πρέπει να συνοψίζει εν συντομία το περιεχόμενο αυτής της σελίδας, ώστε να πειστεί ο χρήστης να κάνει κλικ σε αυτήν.
 • Το μήκος δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 60-70 χαρακτήρες, διαφορετικά ο τίτλος θα αποκοπεί από τη μηχανή αναζήτησης εάν είναι πολύ μεγάλος.
 • Στον τίτλο θα πρέπει να εισαχθούν πρώτα οι σημαντικές λέξεις, ώστε να έχουν μεγαλύτερη συνάφεια στη μηχανή αναζήτησης και στο τέλος το όνομα της επιχείρησης. Για παράδειγμα, "Hotel Full Board Cristallo", στο οποίο τοποθετώ πρώτα τις πιο σημαντικές λέξεις ("ξενοδοχείο" και "πλήρης διατροφή") και μετά το όνομα του καταλύματος ("Cristallo").
 • Εάν οι τιμές σας είναι πολύ ανταγωνιστικές, μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε τις τιμές ή άλλες πληροφορίες όπως "χαμηλό κόστος" στον τίτλο για να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας.


Παρόλα αυτά, μερικές φορές οι μηχανές αναζήτησης δεν εμφανίζουν τον τίτλο που ορίζετε στα αποτελέσματα αναζήτησης. Για παράδειγμα, όταν:

- ο τίτλος σας δεν ταιριάζει με το αίτημα του χρήστη

- ο τίτλος περιέχει πάρα πολλές λέξεις-κλειδιά

- η μηχανή αναζήτησης βρήκε έναν καλύτερο, πιο κατάλληλο τίτλο.


Σας προτείνουμε να συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα που συνδέεται παρακάτω, η οποία εξηγεί προσεκτικά τους κανόνες για έναν τέλειο τίτλο:

 @ Ιστός: Πώς να γράψετε Ετικέτες Τίτλου: Ένας οδηγός SEO βήμα προς βήμα


2. Περιγραφή


Η περιγραφή είναι ένα κείμενο που εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης, εξηγώντας συνοπτικά το περιεχόμενο αυτής της σελίδας. Για παράδειγμα:Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ορίσετε την περιγραφή σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο:

 • Κάθε σελίδα πρέπει να έχει τη δική της μοναδική Περιγραφή, ώστε ο χρήστης να μπορεί να βρει ακριβώς αυτό που ψάχνει.
 • Η περιγραφή πρέπει να συνοψίζει εν συντομία το περιεχόμενο αυτής της σελίδας, έτσι ώστε ο χρήστης να πειστεί να κάνει κλικ σε αυτήν.
 • Το μήκος δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 150-160 χαρακτήρες, διαφορετικά η περιγραφή θα αποκοπεί από τη μηχανή αναζήτησης εάν είναι πολύ μεγάλη.
 • Συμπεριλάβετε όρους που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο χρήστης στην αναζήτησή του, ώστε να επισημαίνονται.
 • Συμπεριλάβετε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρετε και τα χαρακτηριστικά του καταλύματος σας, ώστε να τραβήξουν την προσοχή του χρήστη και να τον πείσουν να κάνει κλικ σε αυτό.


Ωστόσο, στην περίπτωση της Google, μερικές φορές δεν εμφανίζει την περιγραφή που ορίζετε στα αποτελέσματα αναζήτησης. Για παράδειγμα όταν:

- Η περιγραφή σας δεν είναι πλήρης ή δεν περιέχει αρκετές πληροφορίες.

- Η Google βρήκε καλύτερο, πιο σχετικό περιεχόμενο

Σε αυτήν την περίπτωση, η Google εξάγει κάποιο κείμενο από τη σελίδα σας και το εισάγει ως περιγραφή. Εάν θέλετε να το αποφύγετε, απλώς προσθέστε μια ετικέτα στο κείμενο αυτής της σελίδας με την ετικέτα data-nosnippet. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό στο παρακάτω εγχειρίδιο της Google:

 @ Ιστός: Meta tags που καταλαβαίνει η Google


3. Keywords (Λέξεις-Κλειδιά)


Έχουμε αφήσει το πιο σημαντικό θέμα για το τέλος: λέξεις-κλειδιά! Η επιτυχία της ιστοσελίδας σας εξαρτάται πάνω απ' όλα από την ικανότητά σας να παρακολουθείτε τις προθέσεις αναζήτησης των χρηστών και, κατά συνέπεια, να ορίζετε τις σωστές λέξεις-κλειδιά.

Πρόκειται για "κρυμμένα" περιεχόμενα, μη ορατά δημόσια, αλλά τα οποία χρησιμοποιούνται από τις μηχανές αναζήτησης για να καθορίσουν τη συνάφεια των σελίδων της ιστοσελίδας σας με τις λέξεις ή τις φράσεις που πληκτρολογούν οι χρήστες που πραγματοποιούν αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Θα πρέπει να προσπαθήσετε να εισάγετε σε αυτά τα πεδία, για κάθε σελίδα της ιστοσελίδας σας και για κάθε γλώσσα που σας ενδιαφέρει, όσο το δυνατόν περισσότερες λέξεις που πιστεύετε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο πιθανός επισκέπτης σας όταν ανοίγει μια μηχανή αναζήτησης για να προγραμματίσει την επόμενη διαμονή του. Οι σωστές λέξεις-κλειδιά μπορούν να δείξουν την ιστοσελίδα σας στους σωστούς πελάτες! Όσο πιο ακριβείς είστε, τόσο πιο εύκολο θα είναι για τις μηχανές αναζήτησης να σας βρουν.


Ας πάρουμε ένα παράδειγμα: εάν η ιστοσελίδα σας αφορά μια βίλα στην Τοσκάνη με πισίνα, μπορείτε να εισάγετε τουλάχιστον αυτές τις λέξεις-κλειδιά: "βίλα", "Τοσκάνη", "κολύμπι", "πισίνα", "κουζίνα", "τυπικό", κτλ.


Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε ότι η εύρεση των σωστών λέξεων-κλειδιών απαιτεί μελέτη και έρευνα, τόσο πολύ που υπάρχει ακόμη και ειδικό λογισμικό και σύμβουλοι που κάνουν αυτή τη δουλειά. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα εργαλεία στην ακόλουθη ιστοσελίδα:

 @ Ιστός: Κατανοήστε την Ανάλυση SERP και Σταθείτε πάνω από τον Ανταγωνισμό


Πώς να εισάγετε πληροφορίες SEO στο ZaK για το Mini Site;

Στο Zak μπορείτε να προχωρήσετε από την ενότητα "Σελίδες":

↳ Χρήσιμος Σύνδεσμος: Zak > Πωλήσεις > Mini Site > Σελίδες


Εδώ, στην κορυφή, θα βρείτε όλες τις σελίδες που απαρτίζουν το μενού του Mini Site σας:Κάνοντας κλικ σε κάθε ένα (εκτός από το "Footer"), μπορείτε να ορίσετε τις συγκεκριμένες πληροφορίες SEO - Τίτλος, Λέξεις-κλειδιά και Περιγραφή - σχετικά με το θέμα αυτής της σελίδας. Φυσικά, συνιστούμε να εισάγετε αυτές τις πληροφορίες σε όλες τις γλώσσες που μιλούν πιο συχνά οι καλεσμένοι σας, ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές.


Tags